Weetjes

De Old English Sheepdog


Het ras komt volgends de verhalen uit Zuid Engeland en is waarschijnlijk ontstaan uit kruisingen met de Russische Owcharki en de Poolse Owczarek Nizinny. Hij werd gebruikt als schapendrijver en zijn bijnaam is Bobtail. Vroeger werd namelijk de staart gecoupeerd (afgesneden) maar dat is sinds 1996 verboden in Nederland. Het ras staat bekend om zijn ruige vacht in blauw/grijs met witte kleur. Als ze geboren worden zijn ze zwart met een witte hals en kop hoewel de kop ook zwarte kleuren kan bevatten. Na de puppyvacht wordt de OES steeds grijzer en wordt de vacht steeds ruiger. Er zit veel werk in het onderhouden van een lange vacht daar moet je je niet in vergissen. Maar het is het werk dubbel en dwars waard.  de ogen zijn vooral donkerbruin maar kunnen ook blauw zijn.  1 Blauw en 1 bruin oog komt ook wel eens voor.
Schofhoogte van een reu is 61 cm en hoger en van een teefje 56cm en hoger. De achterhand staat iets hoger dan de schoften.     Het karakter is bijzonder vriendelijk en daardoor is het een zeer geschikte gezinshond. 

FOKBELEID


Om de gezondheid en het karakter te waarborgen zullen we niet vaker dan 1 keer per jaar een nestje hebben met zorgvuldig uitgezochte reutjes. Onze teefjes zullen met verantwoorde tussenpozen niet meer dan 3 nestjes krijgen. Deze nestjes groeien bij ons in huis op en worden volledig gesocialiseerd, inge├źnt en ontwormd. Wij vinden het erg belangrijk om ons ras in een zo gezond mogelijke conditie te houden en fokken daarom volgens het fokbeleid van de NLOESA , de Nederlandse Old English Sheepdog Association.  Naast de verplichte keuringen van heupen en ogen hebben wij ook DNA en ED keuringen laten uitvoeren.  Rond 6 weken worden de pups gecontroleerd en gechipt en krijgen ze een ogentest.  Als ze 8 a 9 weken oud zijn zullen zij voorzien van een stamboom en paspoort bij verantwoordelijke nieuwe families gaan wonen.   
Als u interesse heeft kunt u vrijblijvend contact opnemen en evt voorkeur voor teefje of reutje doorgeven.  Wij zullen u dan op de hoogte houden van de verwachte dekking en de ontwikkelingen daarna. We zullen dan ook vragen of u eens langs wilt komen om kennis te maken en dan kijken we verder. 

KENNELNAAM


Misschien dat onze kennelnaam wel wat uitleg kan gebruiken ;
De stamboomnaam van Saar is 
Isn't She Lovely of Padirac en daarom
wilden we graag een naam met Lovely erin. Maar toen we op de site van de FCI keken zagen we dat er zeker 300 opstonden met die naam dus kom dan maar eens met iets origineels. 
Nu zijn wij al zeker 23 jaar verslaafd aan Schotland dus hebben we de naam door een vertaalmachine gehaald en zie daar; 
Lovely= Brammer      Bairns = Children   Brammer Bairns  -  Lovely Children
Toepasselijk voor het ras en passend bij ons!