Het derde nest                           Ole en Isla

Op 6 april 2020 werd ons eerste nestje geboren.
Dat was op zich al een hele belevenis.
Uit dat nestje hebben we Isla gehouden.
Mackenzie of Brammer Bairns.
Vader: Reata's Xenses      Max
Moeder Isn't She Lovely of Padirac   Saar
Dat was ook een belevenis ! Ons eerste, zelfgefokte teefje. En wat voor eentje!
Een prachtige dame met een bruin en een blauw oog..wall eyed. Lekker eigengereid en ontzettend druk maar ze werd in de loop van de tijd een super lief en aanhankelijk meisje.
En nu......word ze moeder!
Als alles meezit tenminste. Ik ben er wat vroeg bij met deze blog maar ja, je moet ergens beginnen niet waar?
Isla is dus loops. Ze nam haar tijd deze keer, 7 en halve maand.  De eigenaar van de reu is op de hoogte en vrijdag 14 juli gaan we progesteron prikken.  Fingers crossed!!

Zaterdag 29 juli 2023
Zo gezegd, zo gedaan. Op vrijdag 14 juli stond haar progesteron pas op 0.6 Nmol. Dat is heel laag. 
Maandag 17 juli   0.8 dus ik dacht dat gaat nog wel even duren. Donderdag 20 juli nog maar eens geprikt..10.2! Nou, dat stijgt in elk geval. Advies van de dierenarts was om niet te wachten tot zaterdag voor de volgende test omdat ze best snel gestegen was dus op vrijdag weer terug. 
" Half 3 is vroeg genoeg hoor want je hoeft toch nog niet te gaan"  zei ze.. dussss  
Half 4 belde de dierenarts: alles laten vallen!! Ze staat op 29.3!!  Ppfff  dat is eisprong of zelfs al na de eisprong. 
In overleg met Ria van der Wal, de fokker van Saar die mij nog steeds helpt, en Doreen Köpp de eigenaar van de dekreu zouden we de volgende dag dekken.  Het zat mij niet zo lekker dus 's avonds toch maar met Doreen afgesproken dat we vroeg zouden komen. We moesten naar Elztal/Auerbach nog 100 km onder Frankfurt am Main dus zijn we om 2 uur 's nachts gaan rijden. 7 uur waren we bij Doreen   en binnen een kwartier was Isla gedekt door Ole. Zo'n vreselijk lieve mooie reu!! Op de foto, en van verhalen wist ik al dat de keus goed was..maar nu..straal verliefd!  Bakkie koffie gedronken bij Doreen en Guido en daarna zijn 
Bert en ik  met Isla naar Mosbach gegaan waar we in het Amtsstüble hotel zouden blijven slapen. Rondje Mosbach gelopen en een paar terrasjes gepakt want het was gelukkig goed weer en zo'n nacht is best vermoeiend.  Om 14 uur zijn we maar naar de kamer gegaan want we waren alle drie moe. 'S avonds hebben we op aanraden van Doreen nog heerlijk gegeten bij het restaurant van het hotel. De serveerster was helemaal verliefd op Isla.   De volgende ochtend om 9 uur waren we weer bij Doreen voor de tweede dekking. Dat ging ook prima en om half tien reden we weer naar huis.       Dit is inmiddels een week geleden en Isla is een ander hondje; slaapt veel ..normaal loopt ze de hele dag te zeuren of je met een touwtje wil gooien maar nu helemaal niet. Alleen 's avonds even.   Het zegt natuurlijk nog helemaal niks. We wachten maar af. 18 Augustus is het tijd voor de echo. 

Zondag 13 augustus
Toch een berichtje tussendoor. Het gaat goed met Isla,  ze slaapt nog steeds veel en wil soms even spelen
Gister was dag 22 en  heeft ze wat slijm verloren en vandaag at ze met lange tanden (beetje misselijk).
Beiden op zich goede tekentjes   dus het wordt een hele lange week tot vrijdag!

Vrijdag 18 augustus
Dag 28.   Vanmiddag hebben we een echo laten maken en het was meteen overduidelijk! Isla is drachtig.   Eigenlijk weet je het wel, er zijn wel symptomen, maar zo'n bevestiging is zo fijn! ' Onze dierenarts Eveline zag 6 of 7 puppies dus het wordt als alles goed blijft gaan een mooi nestje. Isla eet op het moment niks of een paar hapjes. En slaapt nog steeds veel.  Op de 'nestjes' pagina staan een paar foto's van Ole en Isla en de gezondheidsgegevens.

Zaterdag 26 augustus
Dag 36.      5 weken drachtig.  Isla eet inmiddels weer prima en krijgt vanaf vandaag tussen de middag wat extra. Het vlees van Energique  gaat er prima in bij mevrouw.  Je merkt dat ze niet meer zo misselijk is want soms wil ze weer even spelen met haar favoriete touwtje. Heel even maar hoor, ze slaapt het grootste gedeelte van de dag. Haar buik groeit ook lekker en wordt al mooi bol. Ze ligt er ook niet meer zoveel op.    De pupjes zijn nu bijna 'klaar' en het geslacht is bepaald. Het wordt steeds spannender.

Zaterdag 2 september
Dag 43    6 weken drachtig.  Er is niet veel te vertellen, alles gaat zijn gangetje. Isla's buik groeit als kool en ze eet als een bouwvakker. Verder is alles hetzelfde als vorige week; veel slapen soms even spelen.
De puppies zijn nu echte hondjes en nemen natuurlijk steeds meer plaats in. Ik heb alles in huis en  volgende week gaan we verder met de voorbereidingen. Dan zetten we de werpkist zodat ze vast kan wennen. Ik denk dat ze het nog wel weet van vorige keer toen Saar een nestje kreeg. Toen was ik haar een keer kwijt en lag ze in de werpkist te slapen.  Lieffie 😊

Zaterdag 9 september
Dag 50.  7 weken drachtig.  Isla groeit lekker door. Afgelopen week moest ik bij de dierenarts zijn en heb ik haar meegenomen om even te wegen. 5 kilo erbij sinds de echo op 18 augustus!  Morgen gaan we over op alleen vlees (moet ff ontdooien😅). Ik heb het idee dat de brokjes haar zwaar vallen al verdelen we het over 4 maaltijden.  Gisteravond hebben we de werpkist gezet. Ze vonden het alle drie wel interessant. Ik denk dat Saar effe de kluts kwijt was..ze keek zo van huh?? Ik ben niet drachtig hoor! Ze heeft er de hele avond voor gelegen...
Vanmorgen ging ik in de kist zitten en toen kwam Isla bij mij liggen. Dat gaan we vaker doen zodat het straks als ze bevalt niet raar voor haar is.

Donderdag 21 september
Gister is het nestje van Isla en Ole geboren!
Afgelopen zondag rommelde het al flink maar dinsdagavond zette het pas echt door. Tot 7uur de volgende morgen ging alles voorspoedig. En toen was Isla klaar dachten we. Maar een half uur later begon ze weer te persen en toen er na 5 kwartier nog geen pup was hebben we de dierenarts gebeld.  Langs gegaan voor een Röntgenfoto. En daarop zagen we nog 3 pupjes, nog ver van het geboortekanaal.    Robert, onze dierenarts  heeft bij Isla bloed afgenomen om haar calcium te testen..toen dat perfect bleek was de enige optie nog om een keizersnede te doen. Dat deden Eveline en Marion. Het voorste pupje bleek dood te zijn..en in de weg te zitten. Maar er zaten ook nog een flinke reu van 450gram en een stevig teefje van 500 gram!
Isla was snel weer bij en toen konden we naar huis want daar zaten nog 3 reutjes en 5 teefjes te wachten😅..ja ja    een prachtig nest van 10 pupjes!
Isla is een topmoedertje!

Vrijdag 22 september
Het gaat super hier!   Alle pupjes groeien..Isla is een topmoedertje. Ze ligt veel in de kist dus we zorgen dat alle puppen in elk geval elke 2 uur even erbij gelegd worden en verder drinken ze onbeperkt en zijn tevreden.   Er waren wat afzeggers dus er zijn nog 1 teefjes en 2 reutjes beschikbaar

Zondag 24 september

Vier dagen oud en de whiskies zijn allemaal wat gegroeid. Nog niet veel maar groei is groei. 
Isla is sinds gister weer lekker aan het eten en de melkfabriek groeit nu ook, dus de pupjes zullen wel wat meer aankomen vanaf nu. 
De stamboomnamen zijn ook bekend. Ik vind het altijd leuk als kopers meedenken en deze keer was het thema  Islay Whisky.   Islay spreek je uit als Isla dus het is wel grappig.  
De teefjes  kregen de namen   Bowmore, Port Charlotte Islay,  Blackstone,  Bunnahabhain, Islay Storm en Aerstone      of Brammer Bairns
En de reutjes heten  Lagavulin, Caol Ila, Ileach en Bruichladdich     of Brammer Bairns.
De komende drie weken staan in het teken van groeien en sterker worden. En dan mogen de nieuwe families kennis komen maken. 
Er zijn nog steeds 2 reutjes  beschikbaar. 
Zegt het voort😊